H – P: 10.00 – 18.00 Szombaton 10.00 – 14.00

Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 18.00 Szombaton 10.00 – 14.00

Blog

A tökéletes kanapé nyomában

A kanapé a lakás központi eleme, ezért egy jól megválasztott ülőgarnitúra a lakás ékköve lehet. Ha a berendezést kis költségvetésből kell megoldanunk, az ülőgarnitúrára akkor is érdemes nagyobb összeget szánni, hiszen egy igényes darab mellett jól megférnek a dizájnos, de olcsóbb kiegészítők.

Fontos, hogy a kanapé ne csak a nappali dísze, de kényelmes és praktikus szereplője legyen otthonunknak. Nem árt előre átgondolni, hogy mit várunk a tökéletes kanapétól, hiszen ezzel rengeteg időt és energiát megspórolhatunk magunknak a vásárlás során.

Funkció

Filmnézéssel töltött lusta vasárnap délutánok? Semmi gond, válassz egy nagy beülő mélységű „lounge” ülőgarnitúrát kényelmi fejvéggel, hogy semmi se zavarja meg a nyugalmadat.

Esetleg a szülők néha felugranak vidékről a hétvégére? Jobb, ha egy ágyazható funkcióval ellátott kanapé mellett döntesz, mely ágyneműtartóval is rendelkezik, hogy legyen hova pakolni az extra paplanokat.

Sokat jönnek át a barátok vendégségbe? Olyan ülőgarnitúrára lesz szükség, mely sokféleképpen használható és kellő mennyiségű ülőfelülettel rendelkezik. Egy vaskos, párnázott karfa szolgálhat akár plusz ülőfelületként vagy tányér, pohártartóként is.

Egy pohár bor és teljes relax? A beépített masszázsfunkcióval rendelkező ülőgarnitúrából, nehéz lesz meggyőzni magad, hogy felkelj.

Méret

Csábító lehet egy hatalmas ülőgarnitúra, melyen az egész család elfér, de legyünk tekintettel a nappali méretére is, mikor választunk. Lehet, hogy álmaink kanapéja pont befér a szobába, de ha összenyomja, az amúgy sem túl nagy teret, akkor jobb, ha egy kisebb darabot választunk. Érdemes könyvekből vagy dobozokból előre kirakni az ülőgarnitúra helyét, így láthatjuk, hogy mennyi teret fog elfoglalni. Egyedi adottságú helységek esetén sem kell kétsége esni, felejtsük el a konfekció mérteket kínáló bútoráruházakat és forduljunk egyedi méretben tervezhető szalonhoz. A Prime Home-nál az ülőgarnitúrák többségének a mérete például 10 centiméterenként változtatható.

Forma

A funkció és a méret nagymértékben befolyásolják a formát. Gömbölyded vonalvezetésű ülőgarnitúrából nehéz ágyazható funkcióval rendelkezőt találni és van úgy, hogy megtetszik egy kanapé, melynek formái és struktúrái csak nagyobb méretben érvényesülnek igazán. Az sem mindegy, hogy falhoz simuló, vagy térbe állított darabot szeretnénk, esetleg az aszimmetrikus vonalak vonzanak. Letisztultabb formavilágú kanapé mellett az eklektikus kiegészítők jobban tudnak érvényesülni, míg egy különleges formájú kanapé minden másról elvonja a figyelmet.

Szín és textil

Ha már eddig eljutottunk, akkor készüljünk fel a bőség zavarára. Választhatunk textileket, amelyekről lepereg a folyadék és ellenállnak a kedvenceink karmainak, egyedien strukturált természetes hatású textilbőröket a szivárvány bármely színében és finomabbnál finomabb lézercserzett marhabőröket, melyeken úgy érezhetjük, hogy egy felhőn ücsörgünk.

Érdemes tehát kihasználni a lehetőségeket és szabadon engedni a fantáziánkat, hogy egyedivé tegyük otthonunk ékkövét.

Blog

Összes cikk

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | Prime Home Budapest

Keresés

Kedves Ügyfeleink!

Szalonunk 2024.03.29-04.01-ig ZÁRVA tart!

Üdvözlettel,
Prime Home Budapest Team

 

Üdvözlettel:

Prime Home Budapest Team